top of page

Yeni MyAdmin ile Tanışın!

Güncelleme tarihi: 18 May 2023

Hani bir söz vardır ya insanlar ne söylediğinizi veya ne yaptığınızı değil, nasıl hissettirdiğinizi hatırlarlar diye, bu sürecin başında sanırım bize ilham veren bu oldu: Nasıl hissediyorlar?
Bu blog yazısına parantez olarak çok kısa bir anekdotumu paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yılın başlarında eve kapandığımız süreçte, herkes gibi biz de bir hobi edindik; evde kahve demlemek. Bana kalırsa dışarıya çıkmak ve servis almak en rahatıydı. Babama kalırsa evde kahve demlemek daha keyifliydi. Bunu bir süre anlamadım çünkü bana çok zahmetli geliyordu bir şeyleri kendi başına hazırlamak; siparişi verip beklemek daha kolaydı. Sonradan anladım ki, her ne kadar ‘self-servis’ bir süreç olsa da kahve demlemek, işin alametifarikası sana yaşattığı deneyimdi. Kahve demlemek bir seremoni; kendi seçtiğin kahve, kendi cihazların, kendi bardağın, kendi atmosferin. Bazı şeyler kontrolün altında olmalıydı, keyif alacağın bir kontrol süreci. Bu kontrolü deneyimlemek ise paha biçilemez olmalı.
İşte bu blogu yazmamıza ön ayak olan ürünümüzün çıkış noktası da tam bu oldu, keyif almak: Hayattan, çalışmaktan, kazanmaktan!

MyAdmin Nedir?

Değerli IT birimleri çok iyi bileceklerdir ama ben kısa bir özet geçeyim. Firmanıza yeni bir çalışan katıldığında, eğer fazladan lisansınız yoksa, kendi çalıştığınız iş ortağınızdan ek lisans talep edersiniz. Talebiniz, iş ortağınıza ve diğer durumlara bağlı olarak birkaç saate veya güne çözülür. Aynı süreç, çalışanlarınız işten ayrıldığında da geçerlidir. Küçük ölçekli firmalarda bu durum daha sürdürülebilir ve takip edilebilir olsa da, orta ve büyük ölçekli firmalarda bu durumun getirdiği dezavantajlar gerçekten göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür.
Örnek vermek gerekirse, büyüyeceğini öngören bir firma, gereğinden fazla lisans siparişi geçer. Microsoft 365 aboneliklerinde aylık veya yıllık fark etmeksizin, gereğinden fazla ödeme yapılması, IT birimlerinin her zaman maliyetli olmakla suçlanmasının nedenlerinden biri haline gelir. Hibrit bir çalışma modelini savunurken ve şirketimizi buna adapte ederken, neden iş süreçlerimiz de elastik olamıyor? Neden kontrolü tam anlamıyla elimize alamıyoruz?
Nasıl hissettiğinizi anlıyoruz, görüyoruz ve sizlere sunuyoruz: MyAdmin!
MyAdmin’i size örneklerle anlatmak istiyorum. İşinizi yaparken nasıl keyif alacağınızı göstermek, üst birimlere veya diğer departmanlara bu ürünü anlatırken yaşayacağınız heyecanı hissettirmek, çalışırken nasıl kazanacağınızı ispatlamak ve MyAdmin ile nasıl birlikte büyüyebileceğimizi anlatmak istiyorum.
Başlayalım mı?
Neden MyAdmin? Yukarıda pek çok kelime kullandım MyAdmin’i tanımlarken. Bunlar sadece edebi kelimeler veya teşbihler değil, bunların nasıl hakikatın ta kendisi olduğunu şimdi sizlere aktarmak istiyorum.
1) Tüm kontrol sizdedir. Platformun içinde bulunan Office Abonelikleri ekranı sayesinde Microsoft 365 lisans sayılarını tek tıklamayla artırabilir veya azaltabilirsiniz. Hangi lisansın kimlere atandığını görebilirsiniz. Ayrıca Office Maliyet Merkezi sayesinde ise maliyetlerinizi kişi, departman, şehir, ülke veya bölgeye göre inceleyebilir, faturalarınızı ise yine aynı kategorilere göre ayırabilirsiniz


2) Dilediğiniz detaylar elinizin altındadır. Azure’da bulunan onlarca servisin faturalandırma noktasında pek çok kırılıma sahip olduğunu ve bunu takip etmenin çok zor olduğunu IT birimleri çok iyi bilirler. Azure Tüketim Paneli sayesinde dilediğiniz dönemlere ait tüketim geçmişinizi en küçük kırılıma kadar takip edebilirsiniz.


3) Kristal berraklığı işinizin parçasıdır. Şeffaflık ilkemiz kapsamında hiçkimsenin sunamayacağı bir fatura analizini sizlere sunuyoruz. Microsoft 365 ve Azure aboneliklerinize ait tüm faturalarınızın kalemlerini, Fatura Detayı ekranında görüntüleyebilirsiniz.



4) 7/24 desteğiniz yanınızdadır. Teknik destek taleplerinizi Destek Merkezi panelinden çok kolay takip edebileceğiniz gibi haftanın her günü ve saati taleplerinizin kontrolünü isteyebilirsiniz. * Çok yakında ise yaşadığınız soruna benzer çözümleri, yeni talep açmadan, MyAdmin kütüphanesinden bulup çözebileceksiniz. *7/24 destek, Premium paketlerde geçerlidir.
5) Yeni ürün ve servislere kolay adapte olursunuz. Satın almış olduğunuz ürün ve servislerin şirket içindeki adaptasyon süreçlerinde yalnız değilsiniz. Adaptasyon Merkezi sayesinde kurumsal eğitimler alabilir ve atölye çalışmalarına katılabilirsiniz. Katıldığınız atölye çalışma başına ise Para Puan da kazanabilirsiniz.




6) Çalışırken kazanırsınız. İşini severek yapanlar, her zaman kazanır öyle değil mi? Bulutla Kazan sayesinde programatik kampanyalara katılabilir, harcadıkça Para Puan biriktirebilir ve üye iş yerlerinde geçerli hediye çekleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca, mevcut Para Puanı’nı fatura indirimi olarak da kullanabilirsiniz.



7) Yönetimsel kararları daha kolay alırsınız. Portal içindeki Hesabım özelliği sayesinde tüm giriş çıkışları kontrol edebilir, sözleşmelerinizi inceleyebilir ve dilediğiniz kişilere ilgili yetkileri verebilirsiniz.




Son Söz, Şimdilik

Bu blog yazısını bitirmeden önce, yukarıda bahsettiğim kahve keyfinin bir gerçek olduğunu ispatlamak istiyorum. Hani o an vardır ya, elinizde şekersiz bir Türk kahvesi, bir nefes çekip ilk yudumunuzu alırsınız. İşte o an hissettiğinizi, biz sizden gelen geri dönüşleri okurken hissediyoruz. Biz istiyoruz ki, iyiyi de kötüyü de birlikte paylaşalım, birlikte yürüyelim ve birlikte büyüyelim. Düşüncelerinizi o kahve ikonuna tıkladığınızda bizimle paylaşın olur mu?


Sitemizde yazan ifadesiyle MyAdmin, Türkiye’de sadece Makronet müşterilerine sunulan, Microsoft 365 ve Azure hizmetleriniz ile ilgili lisanslarınızı, faturalarınızı, eğitim ve destek süreçlerinizi yönetebileceğiniz, maliyet optimizasyonu sağlayabileceğiniz ve tüm bunları yaparken de para puan da kazanabileceğiniz, Türkiye’nin tek Microsoft Bulut Çözümleri Platformu’dur.
Benim ifademle ise MyAdmin, hayattan keyif almayı bilenlerin ve kontrolü eline almak isteyenlerin, işlerini severek yapmaya devam ederken kazandıkları bir platformdur. Üstelik ücretsiz bir platformdur. Ücretsiz ise ücret sizsiniz klişesini duyar gibiyim. Patronumuz şöyle der; her zaman en iyisi olmuyorsa, en farklısı olmak zorunda. MyAdmin’i benzersiz ve farklı kılan nüanslardan sadece biridir ücretsizliği.
İşte MyAdmin budur!
Dahası, çok yakında!
Detaylı bilgi için https://www.myadmin.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.
Mert Tüfekçioğlu Marketing Excecutive Mert Tüfekçioğlu | LinkedIn
36 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page