top of page

Copilot: Çalışmanın Yepyeni Bir Yolu

Güncelleme tarihi: 17 Mar

Bir önceki blog yazımızı okuyanlar hatırlayacaklardır ki yapay zeka asistanımız Microsoft Copilot, içimizdeki yazarı ortaya çıkartabilecek, sayılarla arası iyi olmayanları barıştıracak, etkili sunumlarla terfi bile aldırtacak, e-posta takibi ile izin günlerinizin tadını çıkarmanıza izin verecek ve takım çalışmalarınızı destekleyebilecekti.


Tüm dünyada çok satanlar listesine giren ve genellikle pazarlama, büyüme, gelişim ve iş dünyası gibi temalar üzerine kitapları bulunan yazar Seth Godin; “Ürünün için müşteri bulma, müşterin için ürün bul,” der. Makronet’in değer önergesini incelediğimizde göreceğiz ki bizler bir lisans sağlayıcısından dahası, bir deneyim sağlayıcı firmayız. İçinde bulunduğumuz tüm toplantılar, faydacılık üzerine kurulmuş; karşı taraf bizden daha fazla nasıl fayda sağlayabilir?


İşte bu blog yazımızın konusu budur: Copilot nasıl fayda sağlar? Haydi başlayalım!

 

Microsoft Copilot Avantajları


İş yüklerinizi hafifletmeye yardımcı olmak için tasarlanan yapay zeka asistanınız Copilot, Microsoft’un kapsamlı yaklaşımı üzerine kurulmuştur. Bu kapsam güvenliği, uyumluluğu, yapay zekayı ve mahremiyeti esas almaktadır.


Copilot ile yapabileceklerinizi gelin genel hatlarıyla inceleyelim.


1-     Yaratıcılığınızı güçlendirin


Microsoft Copilot, sadece görevleri kolaylaştırmak için bir araç değil; aynı zamanda çeşitli iş süreçlerinde yeni yaratıcılık seviyelerini açmak için bir katalizördür. Copilot, insan yaratıcılığını sorunsuz bir şekilde entegre ederek işletmelerin problem çözme, içerik oluşturma, yazılım geliştirme ve stratejik planlama yaklaşımlarını yeniden şekillendirir. Şirketler, Copilot'un işbirlikçi gücünden yararlanırken, inovasyon ve yaratıcılığın sınırlarını benzeri görülmemiş yüksekliklere taşıma fırsatı buluyor.

Word’de daha yaratıcı içerikler yazabilir, fikirlerinizi PowerPoint’te hayata geçirebilir, Excel’de eğilimleri analiz edebilir, Outlook’ta yükünüzü hafifletebilir ve Teams’de konuşmalarınızı ve katıldığınız toplantıları derleyip özetleyebilirsiniz.


2-     Üretkenliğin kilidini açın


Microsoft, Copilot'u "gezegendeki en güçlü üretkenlik aracı" olarak tanımlamaktadır çünkü iş akışınızı geliştirmek için bir dizi işlevsellik sunar. Kuruluşunuz genelinde veri ve bilginin kilidini açabilir ve Büyük Dil Modelleri’ni verilerinizle birleştirerek, kelimelerinizi dünyanın en güçlü üretkenlik aracına dönüştürebilirsiniz.


Tekrarlayan görevleri otomatikleştirir, atamaları önceliklendirir ve bir ekip içindeki sorumlulukları verimli bir şekilde devreder; toplantıları planlarken, yönetirken veya bir iş sohbetinde toplantı tartışmalarını özetlerken, Copilot etkili iletişim sağlar; uygun maliyetli ve zaman kazandıran bir müttefik olarak hataları belirleme ve düzeltme konusundaki yardımı, üretimde ortaya çıkan maliyetli sorunların riskini azaltmaya yardımcı olur; kullanıcı davranışındaki anormalliklerin izlenmesini, çok faktörlü kimlik doğrulamanın uygulanmasını ve anormal etkinlikler için güvenlik uyarılarının oluşturulmasını içererek güvenliği sağlar.


3-     Kapsamlı yapay zekaya güvenin


Bir şirketin Microsoft 365 kiracısındaki izin modeli, verilerin kullanıcılar, gruplar ve kiracılar arasında istemeden sızmamasını sağlamaya yardımcı olur. Microsoft 365 Copilot, yalnızca diğer Microsoft 365 hizmetlerinde kullanılan veri erişimi için aynı temel denetimleri kullanarak her bireyin erişebileceği verileri sunar.


Microsoft Graph aracılığıyla erişilen istemler, yanıtlar ve veriler, Microsoft 365 Copilot tarafından kullanılanlar da dahil olmak üzere temel Büyük Dil Modelleri’ni eğitmek için kullanılmaz. İstemler Copilot kullanılarak girildiğinde, bu istemlerde yer alan bilgiler, aldıkları veriler ve oluşturulan yanıtlar, geçerli gizlilik, güvenlik ve uyumluluk taahhütlerine uygun olarak Microsoft 365 hizmet sınırı içinde kalır. Copilot, işleme için OpenAI'nin genel kullanıma açık hizmetlerini değil, Azure OpenAI hizmetlerini kullanır.


4-     Yoğun işleri azaltın


Görevlerinizi yapay zekaya devrederek iş gününüzü yeniden düzenleyin. Yeniliğe yol açacak yaratıcı çalışmalara odaklanma sürenizi koruyarak yarı sürede yüksek kalitede işler üretebilirsiniz.


İster e-posta taslağı hazırlamak, ister raporlar oluşturmak veya sosyal medya için içerik oluşturmak olsun, Copilot, personelinizin gününün önemli bir bölümünü tüketecek birçok görevi otomatikleştirebilir ve bu da verimliliğin artmasına yol açar. Yapılacaklar listelerinin hazırlanmasına veya sağlanan girdilere dayalı olarak proje zaman çizelgelerinin oluşturulmasına yardımcı olarak, personelin görevlerini daha etkin bir şekilde yönetmesine destek olabilir. Bu, daha iyi bir organizasyonun ve daha akıcı bir iş akışının önünü açar.


5-     Aşırı bilgi yüklemesine son verin


Gereksiz bilgileri zihinsel olarak özümsemenize artık gerek yok. Yanıtlarınızı anında alarak yalnızca önemli bilgileri tanımlayın ve gününüzü başarı için yeniden yapılandırın.


Copilot, birden çok uyarıyı otomatik olarak toplamak, önceliklendirmek ve ardından yanıt olarak alınacak eylemleri önermek dahil olmak üzere birçok yönden gürültüyü azaltmaya yardımcı olabilir; büyük belgeleri veya belge gruplarını özetlemek, ve son kullanıcının sorgularına yanıt olarak yalnızca en alakalı verileri almak şeklinde olabilir. Tüm bunlar, kullanıcıları tonlarca içerik arasında gezinmekten kurtarmaya yardımcı olur ve doğrudan geleneksel ofis uygulamalarına yerleştirildiği için işlerinin akışı içinden daha hızlı ve daha yüksek kalitede yeni içerik oluşturmalarına yardımcı olur.


6-     Daha fazla değil, daha zekice çalışın


Birden fazla uygulamada günlük görevleri otomatikleştirmek için yapay zeka kullanan ve daha iyi kodları daha hızlı yazmanıza yardımcı olabilecek Copilot ile gelen kutunuzda daha az zaman harcayabilir, kısa toplantı özetleri, transkriptler ve kayıtlar ile toplantıları daha verimli hale getirebilirsiniz.


Copilot'u diğerlerinden ayıran şey, web'in bağlamını ve zekasını yardımına dahil etme konusundaki benzersiz yeteneğidir. Bu, iş verilerinize ve o anda PC'nizde ne yaptığınıza göre kişiselleştirilmiş hizmet sağlayabileceği anlamına gelir. Ayrıca Copilot, Microsoft'un Power Platform ile sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, kullanıcıların doğal dil istemlerini kullanarak temel iş akışlarını oluşturmasına ve otomatikleştirmesine olanak tanıyarak kapsamlı kodlama uzmanlığı ihtiyacını ortadan kaldırır. Böylece yoğun sayılabilecek iş yüklerini daha hızlı ve zekice tamamlayabilirsiniz.


Artık Yalnız Değilsiniz!


Microsoft Copilot için aslında klavyemizdeki ikinci bir çift göz ve el desek yeridir. Her ne kadar henüz kahvenizi hazırlayamasa da veya pizzanın üstüne ananas koyma fikrinin ne kadar yanlış olduğunu size söylemek isteyip söyleyemese de, fikirlerinizi hayata geçirmek için şimdiye kadar tasarlanmış en başarılı yapay zeka asistanı diyebiliriz.


Öyleyse soruyorum, bu metin sizce Copilot tarafından hazırlanmış olabilir mi? İşte bu sorunun gerçek cevabını asla bilemeyeceksiniz 😊 İdil Biliközen

Digital Operations Specialist

39 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page